Aanvullende vaste vergoeding voor aardbevingsschade start in november en loopt meerdere jaren



Aanvullende vaste vergoeding voor aardbevingsschade start in november en loopt meerdere jaren
04 okt. 2024·
Leestijd:

Voor wie is de aanvullende vergoeding?

Vanaf november 2024 start de nieuwe aanvullende vaste vergoeding voor aardbevingsschade in Groningen. Deze regeling is er speciaal voor huiseigenaren die te maken hebben gehad met schade door gaswinning en biedt extra financiële steun bovenop de eerder ontvangen vaste vergoeding van €5.000. Het doel van deze aanvullende vergoeding is om gedupeerden verder te ondersteunen bij het herstellen van hun woning, zonder dat je een ingewikkeld schadeonderzoek hoeft te laten uitvoeren.

De regeling loopt meerdere jaren en biedt een vergoeding tussen de €1.200 en €10.000, afhankelijk van de ernst van de schade en de situatie van je woning. Het fijne aan deze regeling is dat je de aanvraag kunt doen zonder uitgebreid onderzoek, waardoor het proces eenvoudiger en toegankelijker wordt. Dit betekent dat je sneller duidelijkheid krijgt over de vergoeding die je kunt verwachten.

Waarom is er een aanvullende vergoeding?

Veel Groningers hebben de afgelopen jaren te maken gehad met de gevolgen van aardbevingen door gaswinning, wat bij veel woningen schade heeft veroorzaakt. De eerdere vaste vergoeding van €5.000 heeft voor een groot aantal huiseigenaren geholpen, maar bleek in sommige gevallen niet genoeg om de volledige schade te dekken. Daarom is besloten om deze aanvullende vaste vergoeding in te voeren, zodat je extra financiële steun kunt krijgen.

Als je al gebruik hebt gemaakt van de vaste vergoeding, kun je nu in aanmerking komen voor dit aanvullende bedrag. Maar ook als je nieuwe schade hebt die nog niet eerder gecompenseerd is, kun je een aanvraag doen.

Hoe werkt de aanvraag?

Het aanvraagproces voor de aanvullende vergoeding is zo simpel mogelijk gehouden. Via een online portaal kun je eenvoudig je aanvraag indienen, en op basis van de informatie die al bekend is over de schade in jouw woning of regio, wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een vergoeding. De hoogte van het bedrag varieert van €1.200 tot €10.000, afhankelijk van de omvang van de schade en de locatie van je woning.

Omdat er geen uitgebreid schadeonderzoek nodig is, kun je relatief snel duidelijkheid krijgen over de hoogte van de vergoeding. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je sneller kunt beginnen met het herstel van de schade aan je woning. Dit is een groot voordeel ten opzichte van eerdere vergoedingsregelingen, waarbij vaak lange wachttijden en ingewikkelde onderzoeken kwamen kijken.

Wat betekent dit voor de woningmarkt in Groningen?

De aardbevingsschade in Groningen blijft een belangrijk onderwerp voor zowel huiseigenaren als de lokale woningmarkt. Schade aan woningen kan niet alleen het woongenot beïnvloeden, maar heeft ook gevolgen voor de verkoopbaarheid van huizen in de regio. Namaco Groningen volgt deze ontwikkelingen nauwlettend en houdt je op de hoogte van de laatste regelingen en mogelijkheden voor schadevergoedingen.

Als lokaal betrokken makelaar staan we klaar om je te adviseren over wat deze regelingen voor jou betekenen. Heb je vragen over de aanvullende vaste vergoeding of wil je meer weten over de impact van aardbevingsschade op de woningmarkt? Neem dan gerust contact op met Namaco Groningen. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je met vertrouwen beslissingen kunt nemen over jouw woning.

Andere interessante nieuwsartikelen

Woonoppervlakte berekenen

In deze blog leggen we uit hoe je de woonoppervlakte van je woning berekent volgens de NEN 2580 norm. Je leest wat wel en niet meetelt bij het bepalen van de woonoppervlakte, zoals leefbare ruimtes en vaste kasten. Met handige tips zorgen we ervoor dat je nauwkeurige metingen kunt maken. Zo kom je tot een juiste en uniforme berekening van de woonoppervlakte, essentieel bij de verkoop of verhuur van je woning.

27 aug. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top