De huizenmarkt van Groningen in cijfers



De huizenmarkt van Groningen in cijfers
20 jun. 2024·
Leestijd:

Cijfers saai? Echt niet! We willen jullie graag de allerlaatste inzichten bieden omtrent de huizenmarkt in de Gemeente Groningen. Als je overweegt om een woning te kopen of te verkopen in Groningen, is het essentieel om de huidige trends en cijfers te kennen. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste aspecten van de huizenmarkt in Groningen, gebaseerd op recente statistieken en ontwikkelingen.

Bevolkingsgroei en demografie
Groningen, een stad die nog altijd onverminderd populairder is, heeft een bevolking van 243.768 inwoners in 2024, wat een stijging van 2,36% betekent ten opzichte van 2023. Deze groei wordt gedreven door de aantrekkingskracht van de stad op zowel studenten als jonge professionals.

Woningaanbod en typen
De stad heeft een diverse woningvoorraad van 122.715 woningen, met een prominente aanwezigheid van appartementen (78.417). Deze diversiteit biedt kansen voor verschillende soorten kopers, van starters tot gezinnen en investeerders.

WOZ-Waarde ontwikkelingen
De gemiddelde WOZ-waarde in Groningen is aanzienlijk gestegen naar €295.000 in 2023, wat een toename van 18% is ten opzichte van het vorige jaar. Deze stijging onderstreept de nog altijd toenemende vraag en waardering voor woningen in onze mooie stad.

Nieuwbouw en renovaties
Groningen is volop in ontwikkeling met diverse nieuwbouwprojecten in wijken zoals Meerstad en Helpman. Daarnaast worden veel bestaande woningen gerenoveerd om te voldoen aan de moderne woonwensen en duurzaamheidseisen.

Leefbaarheid en voorzieningen
De stad staat bekend om haar uitstekende leefomgeving, met veel groen, een fietsvriendelijke infrastructuur en talrijke parken. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Groningen als woonplaats.

Conclusie
Of je nu op zoek bent naar een nieuwe woning of overweegt om te investeren, de huizenmarkt van Groningen biedt tal van mogelijkheden. Wil je meer weten of wat je met deze cijfers kan? Neem gerust contact met ons op! We zijn je graag van dienst.

Andere interessante nieuwsartikelen

ISDE-subsidie

Het verduurzamen van je woning heeft een hoop voordelen. Het bespaart energie, het is beter voor het milieu en uiteindelijk bespaar je geld. Maar in eerste instantie kost het je geld. Om hierop te besparen kun je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

22 aug. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

29 jul. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top