Ruim 39.000 inschrijvingen voor aanvullende vergoeding aardbevingsschade



Ruim 39.000 inschrijvingen voor aanvullende vergoeding aardbevingsschade
15 okt. 2024·
Leestijd:

Voor wie is de aanvullende vergoeding bedoeld?

Meer dan 39.000 mensen in Groningen hebben zich ingeschreven voor de nieuwe aanvullende vaste vergoeding voor aardbevingsschade. Deze regeling is bedoeld om huiseigenaren extra financiële steun te bieden. Als je eerder al een vergoeding van €5.000 hebt ontvangen voor schade door de aardbevingen, kun je nu een aanvullend bedrag aanvragen. De hoogte van dit bedrag ligt tussen de €1.200 en €10.000, afhankelijk van de schade en je woonsituatie.

De inschrijving voor deze regeling is op 1 september 2024 van start gegaan en loopt meerdere jaren. Het proces is zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zonder dat je uitgebreid onderzoek naar de schade hoeft te laten doen.

Wat betekent dit voor jou als huiseigenaar?

Voor veel Groningers is aardbevingsschade helaas een bekend probleem. Het herstellen van deze schade kan behoorlijk in de papieren lopen. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vergoedingsregelingen die er zijn. Namaco Groningen volgt deze ontwikkelingen nauwlettend en helpt je graag bij vragen over de impact van aardbevingen op jouw woonsituatie.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor deze aanvullende vergoeding of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Namaco Groningen voor advies en ondersteuning.

Andere interessante nieuwsartikelen

Woonoppervlakte berekenen

In deze blog leggen we uit hoe je de woonoppervlakte van je woning berekent volgens de NEN 2580 norm. Je leest wat wel en niet meetelt bij het bepalen van de woonoppervlakte, zoals leefbare ruimtes en vaste kasten. Met handige tips zorgen we ervoor dat je nauwkeurige metingen kunt maken. Zo kom je tot een juiste en uniforme berekening van de woonoppervlakte, essentieel bij de verkoop of verhuur van je woning.

27 aug. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top