Uitgebreidere regeling voor rijksmonumenten in Groningen beschikbaar



Uitgebreidere regeling voor rijksmonumenten in Groningen beschikbaar
27 sep. 2024·
Leestijd:

Nieuwe mogelijkheden voor huiseigenaren met rijksmonumenten

Huiseigenaren van rijksmonumenten in de provincie Groningen kunnen nu profiteren van een verruimde subsidieregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om financiële ondersteuning te krijgen voor onderhoud, restauratie en verduurzaming van monumentale panden.

Wat houdt de regeling in?

De subsidieregeling, die onlangs is uitgebreid, biedt meer mogelijkheden voor eigenaren van rijksmonumenten om hun pand te onderhouden of te verbeteren. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals dakrenovaties, gevelonderhoud, schilderwerk en verduurzamingsmaatregelen. Door deze uitbreiding kunnen meer eigenaren aanspraak maken op financiële steun voor hun projecten.

Voor wie is de regeling beschikbaar?

Deze regeling is specifiek gericht op eigenaren van rijksmonumenten in de provincie Groningen. Dit kunnen particuliere huiseigenaren zijn, maar ook stichtingen, verenigingen of andere organisaties die een monument in hun bezit hebben. De regeling is erop gericht om het behoud van erfgoed in de provincie te stimuleren en om monumentale panden in goede staat te houden.

Hoe vraag je subsidie aan?

Het aanvragen van de subsidie verloopt via de provincie Groningen. Om in aanmerking te komen, moeten eigenaren aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder het opstellen van een plan van aanpak voor de geplande werkzaamheden. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met deadlines en aanvraagprocedures.

Waarom is deze regeling belangrijk?

Rijksmonumenten zijn van groot cultureel en historisch belang. De provincie Groningen heeft een rijke geschiedenis die zichtbaar is in haar erfgoed. Dankzij deze subsidieregeling kunnen eigenaren bijdragen aan het behoud van deze historische panden en wordt het aantrekkelijker om de benodigde onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over de voorwaarden, deadlines en het aanvraagproces, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de provincie Groningen. Hier vind je uitgebreide details over de subsidieregeling en de mogelijkheden voor rijksmonumenten in de provincie.

Andere interessante nieuwsartikelen

Woonoppervlakte berekenen

In deze blog leggen we uit hoe je de woonoppervlakte van je woning berekent volgens de NEN 2580 norm. Je leest wat wel en niet meetelt bij het bepalen van de woonoppervlakte, zoals leefbare ruimtes en vaste kasten. Met handige tips zorgen we ervoor dat je nauwkeurige metingen kunt maken. Zo kom je tot een juiste en uniforme berekening van de woonoppervlakte, essentieel bij de verkoop of verhuur van je woning.

27 aug. 2024 Meer lezen

NAMACO Groningen
Paterswoldseweg 290
9727 BW Groningen

Back to top